25 Ocak 2010 Pazartesi

siyah göz kalemi dosyası

 Finallerim bitti sonunda ve artık bloğa kendimi tam anlamıyla adayabilirim!

Akmayan göz kalemi arayışları! Ben hala bulamadım bulan varsa söylesin lütfen? Göz üstü-altı tamam da,içine sürülen kalemin akmaması mümkün değil sanırım.Eh tabi adı üstünde aslında "waterline" :) Her neyse bu "akmama"umuduyla çok siyah kalem denedim,fark etmesine ediyor tabi,2 saat yerine 3 saat durabiliyor göz içinde,ya da bazısı elini yanlışlıkla sürdüğün anda yayılırken bazısına hiçbir şey olmuyor.Şimdi bakalım benim elimde neler var ve neler önerebilirim:

 Max Factor Mechanical eyeliner: Çok yakın bir arkadaşım sürekli kullanır bu kalemi.Başka kalemi sürmeyi bile beceremiyor buna öyle alışmış ki :) Akmıyor da onda pek.Akmasına akmıyor da bana azıcık sert geliyor göz içine sürmek için.Henüz sadece deneme amaçlı kullandım zaten,bunu yedeğe ayırmıştım :)

Flormar:Aylardır elime bile almadım bunu sanırım.Uzun zaman sadece çantada gezdi acil durumlar için,şimdi de emekliye ayrıldı.Memnun kalmadım,çok akıyor.


Nivea Stay on eye pencil:Bu göz üstüne sürerken favorim.Çünkü dağılmıyor sürerken ve çok kolay sürülüyor ince uçlu olduğu için.Ama göz içi için sert ve rengi yeterince koyu değil.


P2 waterproof eyeliner:Bu yazın ganimetlerinden yine.Hergün markette kozmetik reyonunda bir saat harcayıp en az 2-3 şey alıp dönüyordum :) Ve göz içine sürmek içn favorim bu!Simsiyah ve diğerlerine göre daha uzun dayanıyor.

Essence kajal pencil:Berbat! Zaten birşeyin yanında hediye vermişlerdi.Ne göz içi ne göz dışı.Çok sert ve hemen akıyor.

Yves Rocher Luminelle khol pencil:En en favorim! Simsiyah,yumuşak ama öyle pastel boya gibi bi yumuşaklık değil.Bu yüzden sürümü de kolay.Göz içinde kalma performansı da hiç fena değil.

Emily:Simsiyah ve yumuşak olmasına rağmen göz içinde aynı siyahlığı vermiyor.Eh işte diyelim buna.

Be-yu:Eski favorim buydu Yves Rocher'den önce.Boyundan da belli zaten.Sabitlenme özelliği var ve gerçekten de ölümüne sabitleniyor.El üzerinde deneyince görüyorsunuz.Kötü tarafı ucu sürekli sivri olmalı iyi sürebilmek için bu da her kullanımda ucunu açmak demek oluyor...Bu seride harika renkler var ama,mutlaka deneyin.

Max Factor khol pencil:Hediye setinden çıkmıştı bu,o yüzden küçücük.Kalıcılığına falan lafım yok ama yeterince siyah değil bence.

Swatchlarını da yapmıştım ama hepsi siyah olan bir düzine kalemin swatchını koymak anlamsız geldi sonra :)



5 yorum:

  1. Resmen dosya olmuş benim gibi az makyaj yapanlara öneri için sağol canım

    YanıtlaSil
  2. işe yaradıysa ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  3. MAC Feline bu kalemle tanışana kadar milyon tane siyah kalem denedim ama en sonunda kalemimi buldum yoğun bir siyah ve kesinlikle göz içinde göz dışında akma yapmıyor gözü kapalı tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  4. Evet benim de aklımdan bir de Mac denemek geçiyordu ama önce biraz stoklarımı eritmem lazım :)RoseAngel sağol canım öneri için :)

    YanıtlaSil