22 Mart 2010 Pazartesi

NOTD :P

Sanırım OPI,China Glaze gibi markalarda bu tip ojeler bulunuyor.Ben de Golden Rose standında bu rengarenk simleri görünce kaptım hemen,altına baz olarak da siyah oje sürdüm.Sadece denemelik sürdüm,ama hoşuma gitti özel günlerde kullanabilirim :) Yamuk duran parmaklarıma aldırış etmeyiniz lütfen :D

20 Mart 2010 Cumartesi

Güneş Koruyucu

Havalar ısınmaya başladı.Benim güneş koruyucular da gün yüzüne çıktı tekrar.Kışın güneş kremi kullanmıyorum.Aslında geçen yaza kadar yazın da kullanmazdım,ama roaccutane sonrası mecburen kullandım.Ve sanırım bundan sonra da hep kullanıcam.İşte benim kullandığım iki güneş kremi/losyonu:
Soldakinin fiyatını çok uygun bulduğum için almıştım.Drug store markaları arasında cilt ürünleri içinde az biraz Garnier'e güvenim var nedendir bilmem.Loreal vs. asla kullanmayı düşünmem yüzüme.Bunu da olmazsa kollarıma falan sürerim diye almıştım.Aslında fena da değil ama bunu sürünce nemlendirici sürme gibi bir şansınız yok üstüne,gayet yoğun kıvamlı ve ben bu özelliğini pek sevmedim.
Sağdaki ise ömrümün sonuna kadar favori güneş losyonum olmaya aday La Roche Posay Anthelios XL.Sabah ilk iş bunu sürüyorsunuz,üstüne de normal nemlendiricinizi ve olay budur!Sabahın köründen akşama kadar dışarıda olduğum günlerde bile hiç tazeleme gereği duymadım ben bunu.Mükemmel koruyor ve yapısı çok hafif.
Bunların dışında Avene de kullanmıştım o da gayet güzel ama onunla da nemlendiriciyi ayrı sürme şansım olmuyordu ne yazık ki.

18 Mart 2010 Perşembe

Lush-yeniler

Lush bağımlısı olma yolunda hızla ilerliyorum.Gözüm dönüyor mağazaya girince.Neyse ki Ankaradaki tek Lush mağazası bana oldukça uzak da çok sık gidemiyorum.Ne aldıysam memnun kaldım Lush'tan.İşte en son gözdelerim:
 
En soldaki Honey, I washed the Kids sabun.Adından da anlaşılabileceği gibi ballı.Bunu aldığımdan beri evdeki tonlarca the body shop vs. duş jellerinin pabucu dama atıldı.Neden sevdiğime gelince,bu sabun öyle duştan çıkınca buram buram koku saçan birşey değil.Kokusu harika ama kalıcı değil.Amaaa cilde verdiği yumuşalık,temizlenme hissi ve nem harika!Şiddetle tavsiye ediyorum.

Tea Tree Water'ı bilmeyen kalmadı artık sanırım.Benim ilk alışımdı bu ama bundan sonra vazgeçilmezim olmaya aday.Annem de bunu kullanmaya başladı,büyük boyunu almak şart oldu :) Kurutmadan,yıpratmadan görevini başarıyla yerine getiriyor bence.Yumuşacık ve gergin yapıyor cildi.

Bu ise Nutts Massage adlı masaj yağının testerı.Bir masaj yağının herhangi bir vücut yağından ne farkı olabilir diyordum,bunu kullanınca anladım :) Kokusu harika en başta,paket açık kalırsa bütün odayı fındık kokusu sarıyor.Kendi omzuma ulaşabildiğimce sürerek masaj yaptım ve gerçekten işe yaradı.Ben sık sık sırt ağrıları çeken bir insan olarak en kısa zamanda büyük boyunu edinmeliyim.

Bir sonraki Lush ziyaretim yakındır :) Kullanıp da memnun kaldığınız ürünler varsa önerilere açığım? :)

14 Mart 2010 Pazar

Renkli Rimel

Bir ara fena merak sarmıştım renkli rimellere.Kimisi çöpe gitti,elde kalan bunlar:

Yorumlara gelince bunları şu sıralar fazla kullandığım söylenemez.Sadece lacivert olanı sık kullanıyorum,lacivert kalem ya da eyeliner sürdüğüm zaman sade ama güzel bir makyaj oluyor bunla.

-Üst sıra en soldaki golden rose.Belirtmeliyim ki şimdiye kadar kullandığım,denediğim envayi çeşit renkli rimelden rengini en güzel veren rimel bu.Tam göründüğü gibi,"electric blue"denilen renk.İddialı ve dikkat çekici.Bunun yeşili de var sanırım,onu denemedim ama renk verme bakımından buna benzeyeceğini düşünüyorum.
-Soldan ikinci Alman markası p2'den.Renk verme konusunda orta halli diyebilirim.Tombul fırçasını çok seviyorum ben.
-Soldan üçüncü avon-color trend java rengi.Eski kataloglardan,grimsi-kahve rengi.Rengini verme konusunda başarısız.
-Alt sıra,birinci She.Renk verme konusunda başarılı olduğunu okuyup 8mart indiriminde aldım ama benimki ya bozuk ya da bu rimelin kıvamı çok koyu:( Beğenmedim kısacası.
-Alt sıra ikinci hiç duyulmamış bir marka,arcansil paris.Pazardan almıştım rengine vurulup.Renk verme konusunda çok çook başarılı ve rengi de çok farklı,tam çimen yeşili.
-Ve son olarak da oriflame,açık mavi rimel-kalem.Bu da baya eski kataloglardan.Hiç kullanmadım desem yeridir.Renk verme konusunda çok zayıf.


İçlerinde sadece mor eksik,halbuki en çok mor rimel kullanırdım lise zamanlarında.En kısa zamanda edinmeli bir tane :)

13 Mart 2010 Cumartesi

Favori allığım

Benden blogger olmayacağını anladım.Yazamıyorum düzenli,canım istemiyor.Yazdım mı da üst üste yazasım geliyor.Önümüzdeki birkaç gün için bekleyen bir sürü yazı var.

Gelelim günün ürününe :) Evet her üç kadından biri gibi bende de allık çılgınlığı var! :p Yıllardır bana en çok yakışacak allığı bulma peşindeyim :) Buldum mu?hayır,hala hayatımın allığını bulamadım :) Ama o gelene kadar bu görmüş olduğunuz ciciyle idare ediyorum :) Şaka bir yana birgün allık bitirirsem sanırım bu olacak.
Loreal-Apricot Rose-157



Daha iyisi bulana dek hayatımın şeftali rengi allığı budur!Benim cildim pigmentli,öyle her şeftali denen pembe durmaz bende.Ama bu var ya bu,bu bi başka işte :)Üstteki resim akşam çekildiğinden gerçeği yansıtmıyor ama swatchta daha belirgin çıkmış renk:

7 Mart 2010 Pazar

Alice in Wonderland

Artık yarışmalara katılmıyordum ta ki bunu görene kadar.Shopping mage'in hediye çekilişine katılmak için siz de bloğuna tıklayın:

http://www.shoppingmage.com/2010/03/giveaway-alice-in-wonderland-palette.html

İlk günden beri gözüm vardı bu palette,inşallah bana çıkar :)